jag har i alla fall täcke och kudde

Ibland glömmer jag bort hur bra jag egentligen har det.
Jag är en 20-åring som har en egen liten (litenliten) lägenhet, jobb & det viktigaste av allt så är jag självständig och behöver ingen annans hjälp att överleva än min egen.

Det var nu precis jag kom på mig själv med att vara missnöjd över det jag har., för att någon annan hade det bättre än mig. Men så är det väl alltid? Ska man varje gång något bra händer en tänka att någon annan har det bättre och är bättre än en själv? Ska jag varje gång jag får lön tänka att jag inte är nöjd för att någon annan har fått mer pengar? Det funkar ju inte. Då kan jag ju lika gärna sluta att leva och bara lägga mig under en gran och leka kotte.

Jag kommer aldrig att bli eller vara bäst, så är det helt enkelt. Men om jag jämnför mig med mig själv så kan jag vara bäst. För jag har kommit långt om man jämnför med mig själv för några år sedan. Och om jag vill jämnföra mig med någon annan kan jag ju göra det med de som har det sämre och vips är jag ju skitrik och har till och med (hör och häpna) ett TAK att sova under om nätterna. Till och med täcke och kudde. Jag har till och med råd att RÖKA upp mina pengar och köpa kläder varje månad. Och det mina människor är LYX. I alla fall för en ganska stor marijoritet i världen.

Så varför sitter jag här och är avundsjuk för att en jag vet får en lägenhet för hur mycket pengar som helst och jag sitter där med min skitna studentlägenhet i namn cellen? Varför sitter jag här och är bitter för att jag inte har ett bättre jobb utan att anstränga mig?

Nä. Dags för mig att lägga av med det tramset, för jag kommer ingen vart med att tänka negativt. Så varje dag från och med nu ska jag skriva om saker som gör att jag blir glad och vad jag är tacksam över.

Jag menar. Jag har bott hemifrån sedan jag var 17, jag har faktiskt människor och släkt som älskar mig för den jag är, jag har en lägenhet, lite jobb och alla möjligheter i världen till att bli och jobba med precis vad jag bill. Skaffa mig en utbildning. Vad jag nu ska bli är bara ett lyxproblem.

Men ett mål jag ska sätta upp är att sluta jämnföra mig med andra
, för då kommer jag ju aldrig att bli lycklig. Och det är ju det som jag tror att alla innerst inne vill bli. Lyckliga och glada. Fria.


Buddha. han viste saker han

p.s läste precis igenom texten och den är ju katastrof svår och komplicerad. men orkar inte göra om
allt just nu. hoppas att ni förstår budskapet i alla fall

Kommentarer
Postat av: dani

förstår precis. du är smart, ♥

2011-08-21 @ 22:00:00
URL: http://ohnightdreamer.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0