14 år till salu - en skakand svensk historia


14 år till salu handlar om en flicka som heter Tessan. En dag när hon är påväg hem från stallet blir hon våldtagen av en kille i hennes egen ålder som hon trodde att hon kände mycket väl. Han var ju så snäll. Hon vågar inte berätta någonting för sina föräldrar. Utan istället börjar hon och hennes kompis att sälja sig tll män de träffat via internet.
Hennes kompis lägger av efter två gånger. Men hon fortsätter, det blir som ett beroende för henne. Hon han helt enkelt inte sluta. Vissa skär sig, vissa svälter sig. Men Tessan säljer sig till män som stoppar upp föremål i henne och slår henne. Hon har märken över hela sin kropp och tillslut är allt hon ser ångest, ångest, ångest.

Gud vad bra bok det var. Ibland blev jag lite irriterad över att hon gjorde som hon gjorde. Men vem är jag att dömma. Alla gör vi olika saker när vi är ledsna. När jag var yngre skar jag mig och slog mig själv när jag var ledsen och hade ångest. Hon säljer sig. Det är en verklig historia och en bok som verkligen borde vara obligatorisk läsning för alla. För ingen är ensam i världen. Och alla kan vi få hjälp. Bara vi är villiga att ta emot den.

Den får 4 av 5 av mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0